29. Pirates Family MC Motoros Találkozó

A jelenlegi helyzetben mindannyian feszülten követjük a napi fejleményeket. Per pillanat már dereng a fény az alagút végén, és mindannyiunknak optimizmusra ad okot.
Az új rendelkezések a rendezvényt illetően eddig kedvezően alakulnak. Részünkről minden elő van készítve, amint a szabályok lehetővé teszik, megnyomjuk a START gombot és kezdődhet a Rock’n’Roll.

Mindenről folyamatosan tájékoztatunk Benneteket itt a honlapon illetve a klub Facebook oldalán!

27. PFMC Motoros Találkozó

Találkozó története

1992-ben az MMSZ-es bulik keserű hangulata és kitiltásuk után sok más hasonló gondolkodású motoros barátunkkal együtt elhatároztuk, hogy augusztus utolsó hétvégéjén szervezünk egy saját motorostalálkozót.

Foktőn, a vén Duna partján egyik klubtársunk kocsmája és a körülötte lévő terület ideális helyszínnek tűnt – itt rendeztük meg az első családias hangulatú bulit. Mintegy 50-100 motoros barátunk, ismerősünk jött el és nagyon jól érezte magát. A vasárnap reggel fáradtan hazainduló emberek arcára volt írva, hogy nem felejtik el ezt a hétvégét.

Az elkövetkező években rendszeressé vált bulira egyre többen és többen érkeztek – eljött a pillanat, amikor a nekünk hatalmasnak tűnő területen lassan már egy sátrat sem sikerült felállítani. Mi sem gondoltuk volna, hogy egyszer több ezer ember fog nálunk bulizni.

Idővel új helyet kerestünk a színpadnak, melyet meg is találtunk egy kétméteres bozótos kellős közepén. Egy kisebb erdőirtás után a klubházunk és a kocsma körül lévő térség összenyitásával hatalmas terület vált szabaddá, ahol már el tudtuk helyezni a több száz négyzetméteres sörsátrat, az árusokat, és mindenki kényelmesen elfért.

Ez a rendszer jól működött egészen 2002 augusztusáig, amikor a találkozó hetében egy árhullám vonult le a buli helyszínén – melynek következtében kilátástalannak tűnt a találkozó megszervezése. Az utolsó pillanatban sikerült mindent átszervezve a kalocsai repülőtéren megtartani a rendezvényt, amire igaz volt a mondás: Spontán buli a legjobb buli!

A rendezvény lebonyolítása után átgondoltuk a történteket – számítani lehetett hasonló eseményre a jövőben is. Csak idő kérdése volt, hogy újra bekövetkezzen – és nem biztos, hogy legközelebb is ilyen szerencsénk lesz az átszervezéssel.

2004-ben fájó szívvel váltottunk- de a klub ezt nem visszalépésként, hanem fejlődésként élte meg- hiszen a jelenlegi igényeket figyelembe véve találtuk a Szelidi tó-nál lévő Árnyas Campinget, és ez minden szempontból ideális helyszín. Az augusztusi motorostalálkozónk a fő gerince, felmérője az egész évi munkánknak a reklámtól a zenekarokon át a játékokig.

A rendezvény területileg, technikailag, és a résztvevők létszáma miatt is joggal mondható ebben a kategóriában- az ország egyik legnagyobb motorostalálkozójának.

Az elmúlt 15 év alatt szervezett motoros eseményeink tapasztalata megmutatta, hogy találkozóink színvonala és híre elhagyta az országot és egy nemzetközi motoros rendezvénnyé nőtte ki magát.