Jótékonysági est

Nemes ügy és Rock’nRoll.
Október 2-án mindenkit szeretettel várunk a Jótékonysági Estre, melyet a klubházunkban tartunk.
Fellépők a plakáton, az esemény története és célunk pedig lejjebb olvasható.

A 2020-as Jótékonysági esten befolyt összeggel a kalocsai kórház Krónikus Osztályát segítettük, melyről a következő cikk született.

“A foktői székhelyű Pirates Family Motoros Club képviseletében Holler Attila, Nagy István, Szigeti Szabolcs november 2-án, a Kalocsai Szent Kereszt Kórház tárgyaló termében Szívós Etelka főigazgató-helyettesnek adták át azokat a Club szervezésében tartott jótékonysági est bevételéből vásárolt eszközöket, amelyekkel az intézmény Krónikus Osztályán fekvő betegek komfortérzetét kívánják javítani.

A bensőséges átadón a Club tagjai öt darab Led TV-t, a hozzá való falikonzollal, egy darab GM Antidecubitus matracot, egy darab összecsukható kerekesszéket adták át, mintegy 320 ezer forint értékben az intézményt képviselő főigazgató-helyettesnek.

Az eseményt a pandémáis helyzetre tekintettel óvintézkedések mellett, a sajtó képviselőinek mellőzésével rendezték.

Holler Attila, a Pirates Family MC alelnöke elmondta: a beszerzés előtt a kórházzal egyeztettek, így reményeik szerint olyan eszközöket sikerült vásárolni, amelyek elsősorban az idős, krónikus betegek komfortérzetét javítják, ellátásukhoz nyújtanak segítséget.

Szivós Etelka főigazgató-helyettes az adomány, az alkalomra készített oklevél átvételekor kifejtette: örül annak, hogy a Gyermek Osztály mellett immár a Krónikus Osztály idős betegei is olyan hasznos, önzetlen adományokban részesülnek, amelyekkel külső segítők próbálják a krónikus, gyakran ágyhoz kötött betegek kórházban eltöltött napjait szebbé, komfortosabbá tenni.

Az átadás után az egyes kortermekben a LED TV-k felszerelését megkezdték, a gyógyászati segédeszközöket – azok fertőtlenítése után – már használatba is vették.”

Forrás: Kalohírek

Történet

Minden október elején összegyűlnek foktői klubháznál azok a motorosok, akik részvételükkel, vagy adományukkal hozzájárulnak balesetet szenvedett társaik megsegítéséhez. A koncertek, és a buli hangulata itt is fergeteges – kicsit talán jobban hasonlít a régi foktői rendezvényekre. Összejövünk bulizni, beszélgetni, felidézzük akiket már csak emlékeinkben láthatunk.

A hagyomány kezdete egy szomorú eseményből fakad. Klubtagunk, Zombory János 1996. október 5-én hajnalban halálos balesetet szenvedett. Sajnos a balesetet követő per és annak körülményei megkívánták, hogy a Klub ne fogadja el a vétkes autó sofőrjére kiszabott enyhe büntetést. Baráti motoros megemlékezést tartottunk Klubtársunk emlékére, amelyre sokan eljöttek. Az ebből befolyt összeget – a családot támogatva – a temetésre és a perköltségekre fordítottuk. Három- egymást követő októberben megrendezett emlékesttel próbáltuk a család terheit enyhíteni.
Az eseményt 2000. október 06-án már Motoros Jótékonysági Est néven rendeztük meg.
Azóta a motorbalesetet szenvedett társaink felépülését, rehabilitációs intézetek tevékenységét támogatjuk. Célunk évről évre megrendezni a Jótékonysági Estet, hogy segítsünk ahol kell, senki ne kényszerüljön feladni a reményt.

1%

A klub a balesetet szenvedett motorosok megsegítésére fordítja az októberi bulik bevételét, az adományokat, és az 1%-os adófelajánlásokat is.

Sok balesetet szenvedett, és tartósan egészségkárosodott motorosnak, a debreceni illetoségű ÉRMÉK alapítvány számára nyújtottunk segítséget- a Ti felajánlásaitokból.Ez a rehabiltációs központ reményeink szerint csak egy azok közül, akiket a jövőben támogatni tudunk.

Ha te is hozzá járulnál törekvéseinkhez, az 1%-os felajánlásokat a következő adószámra várjuk:
Fekete Horgony MC
Adószám: 18353389-1-03

Az októberi Jótékonysági Estünket az ő emléküknek ajánljuk.

Benkovics Gábor (Benkó)
1976-2020.
Benkovics Éva (Nagyi)
1970-2020.

Klubtársunk, Benkovics Gábor és párja, Benkovics Éva  2020 őszén, tragikus motorbalesetben életüket vesztették.

Fűtő Attila (Tüfő)
1972-2008.

A klub egykori tagja, Fűtő Attila (Tüfő) 2008 tavaszán, hosszú betegség után hagyott itt minket. De emléke örökre velünk marad.

Zombory János (Zomby)
1976-1996.

Klubtagunk, Zombory János 1996 október 5-én hajnalban halálos motorbalesetet szenvedett. Zomby-t a Klub örökös tagjának tekinti.