A Klub

Egy Motoros Klub legszembetűnőbb jellegzetessége a tagok hátán viselt color. A coloron elhelyezett szöveg, és grafika elhelyezése; valamint a viselését meghatározó szabályok nemzetközi, több évtizedes szokásjog és hagyomány által kontrolláltak. Az MC-k a világ minden részén - USA-tól Japánig - angol neveket használnak, mely az MC szubkultúra elfogadott, mindenhol egyformán érthető nyelve. Ez az egyik oka, hogy klubunk a Fekete Horgonyról a Pirates Family MC névre váltott.

A coloron a klub által választott név felül, a hozzá tartozó grafika középen, valamint országának angol neve alul foglal helyet. A grafika egyik oldalán az MC felirat van feltüntetve, egyes kluboknál a másik oldalon a klub megalakulásának évszáma is szerepel.

A color viselését Magyarországon az MC-k együtt hagyhatják jóvá. Csak olyan motoros társaság viselhet colort, melyet a klubok jogosultnak vélnek, és egyöntetűen megszavaznak. A color tehát nem egyszerűen egy ruhadarab, hanem egy jelkép, mely az MC életérzést szimbolizálja. Minden klub, amely colort visel - ki is érdemelte azt. Életvitelével, a szubkultúra felé irányuló odaadásával, alázatával, és az ebbe fektetett munkájával. A klubok leendő tagjai is csak akkor kapják meg a colort, mikor a klub alkalmasnak találja rá őket. Ehhez pedig minden esetben több éves munka szükségeltetik.