A Klub

1985 nyarán összeállt egy baráti társaság, melyet iskolatársak, osztálytársak, kalocsai és környékbeli srácok alkottak. A közös érdeklődési kör - a motorok szeretete, és a motorozás vágya hozott össze minket. Komoly barátságok alakultak ki, és az összetartozás érzése alapot adott az aktív "klubélet" kialakításához.

Volt egy belépés az MMSZ-be, majd egy gyors kilépés onnan. Úgy éreztük nem nekünk való ez az értelmetlen szabályokkal túlzsúfolt "motoros élet". Végül 1992 tavaszán hivatalosan is megalakult a Fekete Horgony MC.

Mivel a klub több tagja tengerészként dolgozott, szinte azonnal megtaláltuk azt a nevet, amit mindannyian szívesen viseltünk. Hiszen hangulata - a kormánykereket tekerő kalóz világa - nem idegen a motoros életérzéstől.

Még ebben az évben egyik klubtársunk vett egy kocsmát Foktőn a Duna parton - ez lett a hely, ahol rendszeresen összegyűltünk, és itt tartottuk meg az első bulijainkat is.

Ebben az időben még viszonylag kevés klub létezett, így információ hiányában saját magunk alakítottuk ki a klub életét, és szabályzatát. Megrendeztük az első családias, jó hangulatú találkozónkat, amin a közelmúltban megalakult többi hazai MC is képviseltette magát. Érdeklődésüket elismerésként értékeltük - nem csoda, hogy hamar barátságok alakultak ki köztünk. Az esemény MC-k közötti tiszteleten alapuló kapcsolatokat alakított ki - melyek a mai napig élnek.