Kalózok

Származásáról nincsenek biztos adatok, de valószínűleg az Ír-szigeten született Edward Seegar néven. Egy jamaikai kereskedőhajón kezdte meg tengerész pályafutását, és talán meg is maradt volna törvénytisztelő polgárnak, ha 1717-ben nem esik egy kalóz - Christopher Winter fogságába.

A Bahamákon, New Providence szigetén vált kalózzá, mikor is csatlakozott Winterékhez, és nevét Englandra változtatta - nehogy valaki ráismerjen előző életéből. Winter keze alatt matrózkodott egy ideig, majd 1718 nyarán saját legénységet toborzott, és egy zsákmányolt hajóval nekivágott és átszelte az Atlanti Óceánt. Sikeres rajtaütéseket hajtott végre a nyugat-afrikai partoknál, az Azori és a Zöld-foki szigetek között. Egyik zsákmánya - a Pearl nevű jókora vitorlás - lett új zászlóshajója. Afrikától nyugatra - a mai Guinea közelében - még több tucat hajót zsákmányolt, köztük a Victoryt. Ezt a hajót legénysége egyik tagjának - John Taylornak adta.

Megkerülve a Jóreménység fokát rávetették magukat az Indiából Európába tartó megrakott szállítmányokra. Egy ideig időztek Madagaszkárnál - megjavították hajóikat, és a bennszülött asszonyokkal múlatták az időt. Majd England és Tylor együtt indultak India északnyugati partjai felé, ahol England ismét lecserélte hajóját a 34 ágyús keresztvitorlázatú Francy-re.